KURUMUMUZ AVRUPA HARİTACILAR KONSEYİ ÜYELİĞİNE KABUL EDİLDİ

Kurumumuz, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği üye ülkeleri nezdinde faaliyetlerini sürdürmekte olan ve haritacılık mesleğini Avrupa'da temsil eden Avrupa Haritacılar Konseyi (The Council of European Geodetic Surveyors -CLGE) üyeliğine kabul edildi. 

Kurumumuzca, uluslararası alandaki gelişmelerin takip edilmesi, Kurumumuzun çalışmalarının uluslararası düzeyde tanıtılması, ülkelerle bağlantıların kurularak işbirliklerinin oluşturulması amacıyla üyelik başvurusunda bulunulmuş olan Avrupa Haritacılar Konseyinin (CLGE) 11-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında Oradea/Romanya’da gerçekleştirilen CLGE Genel Kurulu ve Romanya Haritacılar Haftası etkinliğine çevrimiçi ortamda katılım sağlanmıştır.

Toplantıda Kurumumuzu tanıtıcı bir sunum yapılmış ve sunumun ardından yapılan oylamada Kurumumuzun üyeliği onaylanmıştır. 

Toplantıya Kurumumuzu temsilen Kadastro Dairesi Başkanı Mustafa ASLAN, Harita Dairesi Başkanı İbrahim CANKURT, Yabancı İşler Dairesi Başkanı Sadettin TUNAS, Tapu ve Kadastro Uzmanları Ümit YILDIZ, Fidan ELÇİ, Erkan KULAKSIZ, Filiz TEKER CENGİZ ve Mühendis Murat BİRER katılmıştır.