Süleymanpaşa Tapu Müdürlüğümüzde Beslenme Alışkanlıkları Konulu Eğitim

07 Jun 2024

M.Ö 460-377 yıllarında yaşayan ve tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat’ın “diyetle tedavi edebileceğiniz hallerde ilaç tavsiye etmeyiniz” söyleminden bu yana pek çok hastalığın gelişiminde ve tedavisinin etkinliğinin arttırılmasında diyetin önemli rolü olduğu pek çok araştırma ile kanıtlanmış durumdadır.

Bu bilgi ışığında, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ayhan ÖLMEZOĞLU’nun sunumları ile “Çalışma Ortamına Yönelik Sağlıklı Beslenme Uygulaması, Çalışma Düzeninin Vücut Üzerindeki Etkileri ile Besinlerin Obezite ve Sağlıkla Olan İlişkileri” konulu eğitim verilmiştir. Eğitimde özetle, zamanımızın çoğunu çalışma hayatında geçirdiğimizi düşünecek olursak, iş hayatında yaşam kalitesinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Haftanın 5 günü, en az 8 saatimiz iş yerinde geçiyor ve öğle yemeği ekseriyetle olmak üzere kimi zaman kahvaltıyla birlikte 2 öğün çalışırken yemek yiyoruz. Çalışanlar olarak sürekli ve çabuk yoruluyor veya sürekli halsizlikten şikâyet ediyor olmamız yanlış diyet, sağlıklı olmayan beslenme, demir eksikliği, gün içindeki dengesiz kan şekeri, aşırı kilo alımı ya da kilo alımına bağlı gelişen uyku apnesi olarak meydana çıkabiliyor. Bu sorunlar çalışanlarımızın sağlığını dolayısı ile performanslarını etkilemektedir. Mesai sonunda tamamen tükenmiş, yorgun argın bir an evvel kendini eve atmak isteyen ve bir sonraki günün sabahında kalkıp tekrar işe gidecek olmasından dolayı kendini kötü hisseden bireyler haline dönüşüyoruz. Hem iş hem sosyal hayatınızda yaşam kalitemizi artırmak için besinlerin iyileştirici gücünden yardım almak yolunda tertip edilen ve farkındalık yaratan bu eğitimden personellerimiz ziyadesiyle istifade etmişlerdir.

Bu vesile ile bizde Bölge Müdürlüğümüz olarak, geride bıraktığımız 6 Haziran “Dünya Diyetisyenler Günü’nü” kutlar, sağlıklı yaşam yolculuğundan kurumumuz personellerini yalnız bırakmayan sağlık çalışanlarına şükranlarımız sunarız.