Süleymanpaşa Tapu Müdürlüğümüzden ZİÇEV’ e Ziyaret

12 Jun 2024

Teşkilatımızın 177’inci yıl dönümü kapsamında yapılacak faaliyetleri bütün yıla yayarak, sadece paydaş kurum ve kuruluşları ile irtibat halinde olmayıp sosyal sorumluluk alanında sahada bulunan kurum ve kuruluşlar ile de iletişim halinde olma vizyonu ile Süleymanpaşa Tapu Müdürlüğümüz ziyaretlerine devam etmektedir. Bu bağlamda Süleymanpaşa Tapu Müdürlüğü personelleri, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesine bağlı “Özel Makbule Ölçen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne” kurumsal ziyarette bulunmuştur.

 

Yapılan ziyaret neticesinde Kurum yetkililerinden alınan bilgi ışığında, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)’nın temel hedefi, Türkiye’de zihinsel yetersiz çocukların yeterli eğitim,  rehabilitasyon ve bakım şartlarına kavuşabilmeleri için gerekli olanak ve ortamları yaratmak, meslek kazanmalarına yardımcı olmak, uzun vadede bu şartların kalıcılığını güvence altına almak ve kimsesiz zihinsel yetersizlere yaşamları boyu sahip çıkmaktır. Türkiye’de zekâ düzeyi (IQ) 50’nin altında öğretilebilir çocukların eğitimi ilk kez, Makbule ÖLÇEN’in Başkanlığındaki “Öğretilebilir Çocukları Koruma Derneği’nin” çalışmalarıyla başlamıştır. Makbule ÖLÇEN, 1970 yılında, Derneğin Ankara Sağlık Sokak’taki kiralık binasının bir odasında dört öğrenci ile eğitime başladı. Bu eğitimin amacı, anılan yıllarda, zekâ düzeyi 50’nin altında olan öğretilebilir çocukların da eğitim alabilir ve kendi kendilerine yetebilir duruma getirilebileceğini kanıtlamak ve bu eğitimi sürdürülebilir kılmaktı. 

 

Bu misyon ile çalışmalarına devam eden vakfa bağlı rehabilitasyon merkezinde bulunan öğrenciler, personellerimizin ziyaretinden çok memnun kalmışlar ve kurumumuz yıl dönümünü münasebetiyle personellerimize hazırlamış oldukları koreografilerden bir bölüm enstantane sunmuşlardır.

 

Bizde Bölge Müdürlüğümüz olarak, öncelikle nazik kabulleri için Özel Makbule Ölçen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi” yönetim kadrosu ve öğretmenlerine teşekkür eder, toplumumuzda dezavantajlı gruplarda bulunan insanlarımızın her daim hatırlanması, önemsenmesi gerektiğine inanıyor ve en nihayetinde hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerektiğini düşünüyoruz.