Edirne Bölge Müdürlüğümüzde 3 Boyutlu Şehir Modelleri Ve Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

30 May 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün 2024 - 2028 stratejik planında yer alan ve amaçlarından bir tanesi olan Üç Boyutlu Şehir Modelleri ve Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi kapsamında; kat irtifakı/kat mülkiyetine konu işlemlerde yapı aplikasyon projesi ile mimari projenin üç boyutlu sayısal yapı modelinin, ilgili kurumlar tarafından güvenli elektronik ortamda tapu müdürlüklerine gönderilmesine yönelik proje tanıtım toplantısı; 30.05.2024 tarihinde Bölge Müdürlüğümüz Konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya;, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Cevdet Ekmel HATİPOĞLU, Kadastro Dairesi’nde görevli Tapu Kadastro Uzmanı Dr. İsmail DURSUN proje hakkında detaylı bilgiler vermiştir. Ayrıca toplantıya, Bölge Müdürümüz Hayrullah AKDEMİR, Şube Müdürlerimiz, Tapu ve Kadastro Müdürlerimiz ve personelleri, ilgili belediyelerden yetkililer ve İl Özel İdaresi Yetkilileri ve teknik elemanları  ile serbest harita mühendisleri ve lisanslı harita kadastro büroları (LİHKAB) katılmıştır.

Eğitimin açılış konuşmasına, Genel Müdürümüz Sayın Zeki ADLI’ nın  selamını ileterek başlayan Bölge Müdürümüz Hayrullah AKDEMiR, Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı eğitim bizlere çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Misafirlerimize katılımlarından dolayı şükranlarımı arz ederim diyerek konuşmasını tamamlamıştır.

Ardından Bilgi Teknolojileri Daire Başkanımız Cevdet Ekmel HATİPOĞLU, bir büyük projenin temellerinin sınır şehrimiz Edirnede atılıyor oluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlamış, yapay zekayı örnek alarak robotik kodlamalarda öncülük eden Edirne Bölgemizin bizlerin direncini arttırarak cesaretlendirmesi çok önemlidir. Bu vesileyle kuruma böyle bir proje kazandırmada öncülük eden Bölge Müdürümüz Hayrullah AKDEMiR’ e teşekkürü borç bilirim. Yerin altı ve üstü ile ilgili tescillerin geometrik çalışmalarını başlattık. 3D şehir modellerini yaratmak için yola çıktık, sürdürebilirlik adına belediye ve diğer paydaş kurumlarla işbirliğine ihtiyaç duymaktayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile altyapımızı oluşturarak bu projeyi başlatmış bulunmaktayız. Projemiz bir çok ülkeye örnek uygulama olacaktır, 4 yıl içerisinde bütünüyle bitirmek düşüncesindeyiz, diyerek sözlerini tamamlamıştır.

Tapu Kadastro Uzmanı Dr. İsmail DURSUN 3 Haziranda belediyelerimiz ile birlikte paydaş projemize başlayacağız, Fotogrometrik projeler ve mimari projelerle sayısallaştırma yaparak Fotogrometrik projelerimize entegre yapacaklarını ifade ederek,  eğitimini ‘3 Boyutlu Bina Modelleri Üretimi’, ‘ Fotogrometrik Model ve Mimari Model’, ‘ Yapı Stoğu ve Sınıflandırması’, ‘ 3 Boyutlu Kadastro ve Veri Analizi’, ‘ 3B Kadastro Projesi Sürdürülebilirlik Bileşeni’, ‘Sürdürülebilirlik – Üretilen 3B Model Validasyonu’, ‘ Sürdürülebilirlik - Belediye Web Tapu İşlemleri’, ‘ Yeni Yapı Aplikasyon Projesi’, ‘ Kadastro Müdürlüğü Kontrolü’, ‘ Sürdürülebilirlik MEGİS’, ‘ Tapu Müdürlüğü İşlemleri’, ‘ Sürdürülebilirlik TAKBİS’ konu başlıkları çerçevesinde yaparak sunumunu tamamlamıştır.