Gıda Mühendisi Mehmet Kışlar, üretilen ve tüketilen ürünlerle ilgili toplumun ve bireylerin her zamankinden fazla dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Gıda Mühendisi Mehmet Kışlar, Genel Müdürlük Konferans Salonunda çalışanlara 'Beslenme ve Gıda Terörü' başlıklı bir seminer verdi.
Kışlar 2009 yılında Bilim Teknik dergisinde yayınlanan bir veriyi paylaşarak düzensiz ve bilinçsiz beslenme sebebiyle dünyada %60 oranında ölümlere sebep olduğunu söyledi. Aradan geçen on yılda gıda terörünün de artmasıyla ölüm oranlarında daha da artış olduğunu dile getiren Mehmet Kışlar, çok uluslu şirketlerin kar amacıyla gıdada yaptıkları tahrip ve tağşiş nedeniyle kalitenin düştüğünü kaydetti. Gıda Mühendisi Kışlar, kalitenin düşmesi sebebiyle de insan sağlığının gitgide artan bir şekilde bozulduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye’de GDO’lu ürünlerin ithal edilmesi satışının yasak olduğunu hatırlatan Gıda Mühendisi Kışlar, devletin tüm önlemlerine rağmen kötü niyetli kişi ya da kuruluşların insan sağlığını hiçe sayan uygulamalarıyla gündem oluşturmaya devam ettiğine dikkati çekti.
Kışlar, seminer sonunda katılımcıların sorularını da cevapladı.